четвъртък, 30 март 2023 г.

Трилогията " Общества на абсурда" кога ще бъде издадена?

 Въпрос към трилогията "Войната на гъбите"

Трилогията " Общества на абсурда" кога ще бъде издадена и колко ще струва пакетът с трите части? Много ми харесва стилът Ви!

Трилогията в интерес на истината върви много бавно. Пиша я вече трета година и въпреки, че е готова в съзнанието ми аз постоянно отделям кои неща да останат з ада бъда динамична и интересна мъпреки семплата фабула. Аз така я наричам "една семпла фабула", която може да бъде събрана в един къс разказ, но зад нея и около нея има толкова много неща, които са интересни като снимки и гледна точка, че наратива не спира да се запълва с идеи как да бъде представена. Първа част "Общества на абсурда" излезе от печат, втора част е готова и скоро започвам трета част "Кускута". Защото ако първите две части наблегнаха на аномалиите, трета част ще наблегне на обясненията. Това прави наратива доста причудлив и въпреки, че на някои места хвърля четящият в пълна неизвестност за какво става въпрос, накрая става ясно кой е врага и какви са причините за случващото се. 

Аз напоследък открих някои интересни материали по отношение на трансхуманизма и с удоволствие споделям, че онази част от книгата, която се занимава с тази тема е доста по-категорична в съждението си. На практика изводите са извлечени от идеи, които могат да бъдат определени като тнасхуманистични. Едните персонажи ги определят като дълбоко погрешни, докато другите персонажи се опитват да обяснят, че след намесването на един силен актант някои процеси трябва да се извървят и до някаква степен този ход на събитията вече е бил предопределен от самата конюнктура. Специално през различни персонажи показвам до каква степен тази идея звучи противоестествена и се надявам това да се усети. През други образи я актуализирам като естествена част от еволюцията не защото го искаме, а защото сблъсъците в танца на силите естествено води до появяването на аномалии, до появяването на преходни периоди и като резултат на рекапитулации и еволюционни крачки напред в някакви посоки. Тоест нито осъдително нито защитаващо идеята. И понеже специално място отделям за обяснение на това защо и как се случват нещата като контрапункт съм поставила изващенията. Те демонстрират обратната страна на монетата. Да, добре, еволюция. Но на каква цена?

Така, че скоро започвам трета книга "Кускута" и след това ще отделя малко време на няколко реалии, които предизвикват особен интерес. Тях ще ги коментирам не толкова от  гледна точка на крайния резултат, но по повод на самите аномалии и трансформации. Защото те са по-интересни от крайният резултат. Тази поредица ми отне много време, но за да мога да продължа нататък ми се иска да я завърша и да запона нещо изцяло ново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар